Aankomst.
Door: Anne-Marie
Blijf op de hoogte en volg Anne-Marie
27 Maart 2016 | Japan, Fukuoka
Nog een half uur en ik ben op Schiphol, eens kijken hoe lang de rijen zijn. Ik heb nog tijd genoeg omdat ik pas om 21:25 uur vlieg. Met de blauwe vogel naar Seoul en daarna overstappen op een kist van Koreanair.
Het was nog spannend of mijn reis wel doorging omdat ik een Belgische groep heb en ze niet van Brussel konden vliegen. Gelukkig heeft Koning Aap iedereen om kunnen boeken naar Dusseldorf. Dus op naar Japan!
In de city of Dubai zit ik op stoel 28B aan het gangpad. Maar mijn stoel is bezet door een moeder met haar peuter zoon. In gebroken Engels/Frans spreekt ze met mij en schuift netjes een stoel op. Zoon lief is te groot voor het babybedje en moet dus de hele vlucht bij mams op schoot zitten. Ik zag de (huil)bui al hangen. Tot mijn grote verbazing alleen wat geluid in het begin en op het eind van de reis. Het kereltje heeft net als ik de hele vlucht door geslapen. Ik ben na de warme maaltijd in slaap gevallen en werd 20 minuten voor de landing wakker, geen idee of er een ontbijt geserveerd is.
De vlucht duurde 9:45 uur. Nu mag ik me dik twee en half uur vermaken op het vliegveld van Seoul.maar voor entertainment wordt gezorgd, zonet kwam de keizerin met haar gevolg langs en werd ik getraceerd op een stukje muziek van een strijkkwartet. Nog een dik uur te gaan, zal eens even de toiletten inspecteren of ze net zo hightech zijn als in Japan.
Nou nee dus gewoon een ordinaire wc pot met een knopje om door te trekken.
Op naar Fukuoka en de hightech wc's met brilverwarming en allerlei extra's tot aan muziek toe.
Tot in Japan.
Na een half uur vertraging op Seoul goed in Fukuoka aangekomen. Met de shutlebus en metro naar het Nissei hotel. Kreeg de sleutel van kamer 601 van een aardige receptionist die ik wel eerder hier had getroffen. En tot mijn grote verbazing een ticket voor het ontbijt voor morgenochtend. Dat is nieuw voor mij. Na wat rommelen ben ik om half 12 gaan slapen.
Vanmorgen om 07:00 uur wakker geworden en na een douche het gratis ontbijt verorberd. Stelde niet veel voor, gekookt ei, koffie/thee, jus, brood en croissants. Maar er zit weer wat in de maag. Dan maar de stadswandeling van morgen even wandelen en kijken of er al ergens kersenbloesem in bloei staat. Nou ik heb wat gevonden maar het is nog niet erg veel, het is ook nog wat koud hier. De zon schijnt wel maar de temperatuur is nog laag. Vanmorgen zelfs de airco op kachel gezet. Kortom ben blij met mijn winterjack hier. Nadat ik de dames van de VVV gek gemaakt heb met alle folders in 11 fout te bestellen weer terug naar het hotel voor een lunch.
Na de lunch het kasteelpark ingelopen en ja hoor bloeiende kersenbloesem en een hele boel mensen die dit vierden met een picknick onder de bomen.
Ook was er een rommelmarkt/fair gebeuren en heeeeeel veeeeeeel eten. Maar het leukst was de performance van verklede mensen die een stripfiguur, ninja, keizer, keizerin of wat dan ook voorstelden. Grappig.
Terug in het hotel de kachel maar weer aan en me voorbereiden, de groep komt over vier uur aan.
Dat was mijn vrije dag en ik heb gelukkig geen last van een jetlag.
Op naar het vliegveld. Sayonara.
Anne-Marie.