Kerst gevoel.
Door: Anne-Marie.
Blijf op de hoogte en volg Anne-Marie
20 December 2011 | Myanmar, Naypyidaw
Mandalay is me weer goed bevallen al hoe wel het een drukke stinkstad is geworden.
Gister naar Mingun geweest. Daar staat de grootste onafgemaakte tempel van de wereld. Er indrukwekkend allemaal. Daarna een stadstoer door Mandalay. Dit viel wat tegen omdat het smoor druk was bij de tempel waar wij net hadden moeten zijn. Blijkt dat de tand van Boeddha op reis is en net in deze tempel aangekomen is. Helaas niet toegankelijk voor de toeristen. Leverde wel weer mooie plaatjes op voor de reizigers met de overvolle jeepjes die aankomen uit alle windstreken. Hoeveel monikken kunnen in één jeep? Nou heel veel!
Vandaag hadden de reizigers vrij en had ik tijd om zaken af te handelen. En ben ik bij de Moustache Brothers op bezoek geweest. Zij doen in de avond een satirisch programma in hun huistheater. Eén broer herkende mij nog van 6 jaar geleden.
Heel langzaam veranderen de hotels hun interieur en komt het kerst gevoel bij ons op. Vandaag zag ik ergens een enorme kerstboom. En in de katholieke kerk werd de kerststal uit de kist gehaald. Wel moesten de beelden even opnieuw geverft worden. Het zag er niet uit. Ik heb voor kerst een kerstmuts aangeschaft en ben van plan om daar de hele dag mee te gaan lopen. Dat zal zweten worden met 28 graden.
Vanavond nog lekker eten en dan ga we morgen ochtend om 6 uur 'smorgens vertrekken met de boot naar Bagan. 10 uur op de boot.
Groetjes Anne-Marie.
20 December 2011 - 18:54
Rob T:
fijne dagen marie.
ik heb hier al diverse hagelbuien gehad.
volgend jaar gaan we waarschijnlijk naar
Vietnam/singapore
je broer -
21 December 2011 - 06:36
Petra:
Leuk te lezen dat alles goed gaat.
Ik wens jou en je gezelschap alvast fijne kerstdagen.
Liefs Petra -
22 December 2011 - 17:22
Jeltje:
hoi Annemarie,
kan Boeddha nu wel kauwen??
Geweldig die herkenning na 6 jaar.
En wat een beeld zal het zijn met kerstmuts op bij zo'n hitte. Hier wil het nog niet winter worden; dus zullen we het nog tegoed hebben in het nieuwe jaar. gezellige kerst en tot oud/nieuw.
groetnis Jeltje