Warm.
Door: Anne-Marie Teuben
Blijf op de hoogte en volg Anne-Marie
27 November 2012 | Myanmar, Pagan
Al weer de helft van de eerste reis er op zitten. Gaat erg snel.
Na een paar dagen bijkomen in Yangon ging ik de 12 gasten ophalen van het vliegveld. Altijd weer spannend om te zien wie er op je afkomen. Er kwamen meerdere reizen van Avontuur aan dus ik heb gezellig met een collega staan praten.
Met de bus naar het hotel, even douchen en daarna de dag vrij. Bijna iedereen is naar de Shwedagon, liggende en zittende Boeddha geweest.
De volgende dag via een oorlogbegraafplaats naar de gouden rots. Met de bus rij je tot Kinpun en dan moet je overstappen in een truck die je 11 kilometer naar boven rijdt. Dat is op zich al een avontuur op zich omdat je op een smal bankje in de laadbak zit en de truck heel veel haarspeldbochten neemt. Heerlijk.
Daar we op de berg slapen kun je mooi de zonsondergang bij de goudenrots bewonderen. Voor de Boeddhisten is dit een heel heilig voorwerp omdat er volgens de overlevering een paar haren van Boeddha in de Hiti op de rots bewaard worden waardoor de rots niet valt.
Na een afdaling zijn we in de bus naar Bago gegaan.
Na de lunch allerlei heiligdommen bezocht en de volgende dag zijn we naar een klooster geweest waar we de laatste maaltijd van de dag mee mochten maken. Tussen 11 en 12 eten de monikken de laatste maaltijd van de dag en verder mogen ze alleen thee en water drinken.
Op naar het station om de nachttrein naar Mandalay te nemen. Een hele ervaring omdat je door het geschommel bijna tot niet slaapt en als je dan weet dat je bij aankomst meteen een excursie gaat doen.....tja.
In Mandalay kregen we gelukkig een kamer en konden we een douche nemen voor vertrek naar Amarapura. Hier hebben we in een ander klooster, wat meer toeristen trekt, weer de laatste maaltijd van de dag meegemaakt.
Daarna richting Ava, een verlaten stad in de buurt van Mandalay.
Op een paarde karretje 4 oude gebouwen bekeken waaronder een oud teakhouten klooster en een uitkijktoren.
Helaas mocht je deze laatste niet meer op ivm de schade van de aardbeving van twee weken geleden.
Door naar Sagaing om een tempel te bezoeken die naar voorbeeld van een Sri Lankaanse tempel is ge
28 November 2012 - 06:40
Rob Teuben:
Hallo Annemarie,
Fijn dat je een leuke trip hebt!
Wellicht kom je Chau Nguyen,zus van Vân tegen,ze zijn met een delegatie van de boeddhistische tempel uit
Danang naar Myanmar.
Succes,je broer! -
28 November 2012 - 13:35
Annemarie:
Ha meid,
Jammer dat je hele reisverslag niet op de site staat...Blijkt weer dat je genoeg mee maakt.
Fijn dat de reis voorspoedig gaat. Zie weer uit naar de mooie foto's (lijkt nog maar kort geleden dat we samen je vorige sessie hebben bekeken:) )
Nog veel plezier en dinsdagavond om 19.30 uur dop ik er weer een volgens de traditie.
Kus, Annemarie. -
30 November 2012 - 07:07
Jeltje:
Hoi Annemarie,
Gisteren weer thuisgekomen en zien nu alles voor ons hoe jij alles daar beleeft.
Weer hele ervaringen en belevenissen.
Met 2 uren vertraging zijn we van hotel naar huis 24 uren onderweg geweest. Maar een hele verassing op Schiphol want hier stond Willem en heeft ons thuis gebracht en is gebleven. Heel gezellig.
Zijn nu nog moe en slaperig, maar een hele mooie reis gehad.
Delen later onze reisverhalen wel.
Nog een heel voorspoedige reis toegewenst.
Groetnis Jeltje en Doeke. -
30 November 2012 - 18:55
Akke:
Hoi Annemarie,
Weer leuk om je verslagen te lezen en mooie foto's.
Verder nog een prettige reis gewenst.
Groetjes van Egbert en Akke