Onderweg.
Door: Anne-Marie.
Blijf op de hoogte en volg Anne-Marie
12 September 2015 | Japan, Hiroshima
Vandaag, woensdag, vanuit Fukuoka naar Beppu.
Na goed twee uur rijden komen we aan in Kumamota waar we de Seizenji tuin gaan bezoeken. Deze tuin is gemaakt in de vroege 17 eeuw door een clan hoofd die het gebruikte als thee tuin en de tuin is geinspireerd op de Tokaido route. De oude postroute naar Edo, het Tokyo van nu. Van alle tuinen die ik in Japan gezien heb is dit de mooiste! Prachtige groene Mount Fuji.
Daarna door naar restaurant East in Aso waar ik een heerlijke tunasandwich heb gehad.
Een dik uur later staat de Vulkaan Aso op het programma maar hoe dichter we bij de museum komen des te meer bewolking er is. Helaas geen vulkaan. En dan na bijna drie uur rijden komen we rond zes uur aan in onze ryokan in Beppu. Een ryokan is een Japanse herberg, in dit geval meer een soort hotel, waar je in een Japanse kamer op tatami matten slaapt op een futon, matrasje. Je kunt er ook gebruik maken van een bad waar je met meerdere dames in ligt te weken. Erg leuk om te logeren. Je hebt een yakata aan, sokjes met teen voor de slippers. Heerlijk relaxen. Morgen naar Hiroshima.
Gister even op google gezocht waarom ik zo'n oorpijn heb, waarschijnlijk oorontsteking. Vandaar dat ik het steeds zo warm heb, koorts. Maar een paar dagen druppelen.
Vanmorgen, donderdag 10-9, was ik al om half zes op en kon niet meer slapen van de warmte.
Na een verkwikkende douche gepakt en naar de eetzaal gelopen.
Je zit hier in afgesloten vertrekken waar twee, vier of zes mensen inkunnen.
Ik had de receptioniste een keus laten maken voor westers of Japans ontbijt. Er was voor vier gedekt en er stond een zwart gelakte vierkanten doos voor ieder. Onder de deksel stonden allemaal kleine schaaltjes met eten. Makreel, groente met kleine gedroogde visjes, plakje ei met groente enz. Ik dacht dat het alles was maar nee er werdnog meer eten gebracht. En dat aangevuld met rijst, thee en misosoep. Het bleek iets te veel te zijn voor mij.
Na het ontbijt met twee gasten met de