Fukuoka.
Door: Anne-Marie.
Blijf op de hoogte en volg Anne-Marie
03 Oktober 2015 | Japan, Fukuoka
Vrijdag lekker uit geslapen en naar het groeps hotel gelopen.
Daar even wat informatie ingewonnen en de wandeling gelopen die ik altijd op,de eerste dag met de groep doe. Tempels, wat moderne gebouwen en een supermarkt door. Terug in het hotel wat gerommeld en de nagellak maar eens uitgediept uit de rugzak. Vanavond ga ik me eens goed verwennen: ik neem een bad en ga mijn nagels doen.
Rond vier uur een park vlak bij het hotel ingelopen. Het is mooi weer en bijna weekend dus veel mensen aan de wandel met kinderen, oudjes of honden. Ook waren er mega veel mensen aan het sporten of op het meer aan het bootje varen. Het zag er allemaal heel gezellig uit.
Maar ik was daar voor iets heel anders en dat heeft alles te maken met mijn voorgeschiedenis van de Jodo, de Japanse sport waar ik ooit op gezeten heb.
Ik weet dat ten zuiden van het park een budo, sportschool, zit. Maar daar mag ik als toerist niet in. Wel kan ik van een zijstraatje op het schietveld van het boogschieten kijken, en dat is zo prachtig om te zien. Dus heb daar een tijdje staan kijken. Hmmmm.
Rond zes uur weer in het hotel, even gegeten en toen zou ik aan mijn spa moment beginnen ware het niet dat mijn collega Marcel online was en ik ook.
Hij is ook in Fukuoka omdat we een tweeling reis hebben, zelfde reis zelfde data.
Dus snel in de metro naar hem toe en toen zijn we na het bezichtigen van een kamer in mijn volgende hotel aan een barretje beland. Gezellig bijpraten en wat dingen afgesproken. Ik de lobby van dit hotel staat een robot die mij en ik hem erg leuk vond: pepper.
Ik was door deze hele gezellige en leuke afspraak pas laat terug in het hotel dus daar ging mijn spa moment en de nagels van mijn tenen heb ik nog snel voor het op bed gaan gelakt.
Vandaag was ik dan om 06:00 uur op. Eerst pakken en met de metro naar mijn ander hotel om mijn bagage te stallen en daarna door naar het vliegveld.
Daar was Marcel natuurlijk ook en we waren zo op het panorama dek aan het wachten op een blauwe vogel dat we bijna te laat bij de aankomst waren, de vlucht was eerder binnen gevlogen. Uit het toestel kwamen niet alleen mijn groep en die van Marcel maar ook een collega die over twee dagen haar groep binnen krijgt. Zij doet deze reis voor het eerst en is ook voor het eerst in Japan. En het leuke is dat ik haar schoonouders een keer in de groep heb gehad. Afijn wij met zijn allen naar de stad in de metro en ik heb Jeanine mee genomen op sleeptouw.
In het hotel konden we pas na 13:00 uur inchecken. Bagage gestald en gaan wandelen.
Eerst naar de Tochoji tempel, een Boeddhistische tempel waar een 16 meter groot houten Boeddha beeld in staat. Daarna door naar de Shofukuji tempel, één van de oudste zen tempels van Japan. En daar hadden we een massel, er was een thee ceremonie gaande. Een lerares was twee studenten aan het opleiden en één van de twee leerde al 10 jaar en de andere twee jaar. Zag er prachtig uit en we mochten ook nog dichtbij komen om foto's te nemen.
Voor de lunch terug naar de omgeving van het hotel gegaan. Wij zitten vlak bij het Hakata station en daar zijn heel veel restaurantjes. Dus opgesplitst en gegeten.
Om half twee dan toch maar terug naar het hotel om in te checken en hebben de gasten even kunnen douchen.
Om drie uur weer afgesproken voor de rest van de wandeling, in de tussen tijd waren al wat gasten afgehaakt. Jammer want bij de Sumiyoshi schrijn zagen we een voltrekking van een Shinto huwelijk. Het bruidspaar was in traditionele Japanse bruidskleding.
Door het winkelparadijs van Canal city naar de Kushida schrijn gelopen waar een matsuri, festival, wagen staat opgesteld. Zo'n praalwagen wordt door misschien wel honderden mensen opgetild en door de straten van Fukuoka gedragen met een speciaal festival.
De groep had te verstaan gegeven dat het genoeg was voor vandaag en zijn we terug gelopen naar het hotel.
Om zeven uur richting een sushi restaurant gelopen en dat was een feest. Met een tablet je bestelling doorgeven en die komt dan op een raceauto aanzetten, heerlijk en leuk. En nu is het oude dag, nog even de dag van morgen doornemen en dan lekker slapen.