Nieuwe groep.
Door: Anne-Marie
Blijf op de hoogte en volg Anne-Marie
30 April 2025 | Japan, Fukuoka
Zondag 27 april
Uitgecheckt uit het appartement in Hiroshima en met de tram naar het station. Hier kopen we ontbijt en gaan ergens zitten om het op te eten. Zij vrtrekt om 10:03 uur naar Osaka en ik loop met haar mee naar het perron. We nemen afscheid en ik loop naar mij perron om de trein naar Fukuoka te nemen. Ik zit in wagon 4 rij 16 stoel A aan het raam. Maar veel naar buiten kijk ik niet omdat ik mijn volgende reis moet gaan voorbereiden. Na een uur en vijf minuten sta ik op het perron in Fukuoka. Deze heet Hakata om het wat ingewikkelder te maken. Ik werk me door de mensen massa heen naar de metro. De vakantie is begonnen welke hier Golden Week heet. Drie station later stap ik uit en breng mijn koffer naar de receptie van het hotel. Het is 12 uur en ik kan pas over drie uur inchecken. Ik besluit het rondje te lopen die ik overmorgen met de groep ga doen. Hmmm ook hier is het in acht maanden iet wat veranderd. Nieuwe gebouwen en gebouwen die worden afgebroken.
Ik ga bij de Tourist Information langs voor plattegronden en verneem hier dat er van alles te doen is in de dagen dat wij hier zijn. Leuk.
Ook worden overal tribunes en podia neer gezet maar dat feest zullen wij niet meemaken omdat wij dan al weg zijn.
Ik zit net lekker te chillen op mijn kamer met uitzicht over de rivier belt een collega mij. Ik had geen idee dat hij in de stad was dus ben naar hem toe gelopen. We hebben iets te drinken genomen en eens lekker bij gekletst.
Daarna naar het station gelopen om mijn ovkaarten te checken. Twee zijn geblokkeerd maar ik kan ze hier niet deblokkeren.
Op de terug weg me zelf getrakteerd op een ijsje en rond elf uur op bed gegaan.
Maandag 28 april
Wat een slechte wifi in dit hotel zeg. Ik kan niets opzoeken of het duurt heel lang.
Vanmorgen nog een rondje gelopen en nu wacht ik op de eerste gasten. Die beginnen met 15 minuten vertraging vanuit Tokyo.
Ik moest naar het vliegveld voor deze twee het hotel inwandelden dus een brief achter gelaten.
In de tussen tijd met metro en bus naar het Internationaal vliegveld blijken ook zij vertraging te hebben en wel 45 minuten.
Ben de buschauffeur maar gaan zoeken en hem verteld dat hij wel in de bus kan blijven zitten terwijl ik in de nieuwe aankomst hal blijf zitten wachten.
Na anderhalf uur wachten kwamen de eersten uit de aankomst hal. Nog meer wachten en met twaalf vermoeide gasten in de bus naar het hotel gereden.
Iedereen ingecheckt en uitleg gegeven en weer tijden in de lobby gezten om de laatste vier gasten op te wachten. Tegen negen uur in de avond waren we compleet.
Oude dag.
Dinsdag 29 april
Om half 10 afgesproken in de lobby. Eerst naar een parkje gelopen waar we op een enorme bank konden zitten en waar ik mijn welkom gesorek en voorstelrondje heb gedaan.
Daarna Acros, Canal City, Yatai, Kushida schrijn gedaan.
Op naar het station waar ik iedereen eet pauze heb gegeven. Daarna door naar het dak alwaar een mooi uitzicht over de stad is.
Het laatste met 17 gasten bezoek heb ik gebracht bij de Tocho-ji.
De Boeddhistisch tempel met een 16 meter hoog houten zittend beeld van Boeddha.
Daarna scheidden de wegen. 6 gasten gingen nog mee naar de Zen tempel en een begraafplaats. Daarna afscheid genomen en naar het station terug gelopen omdat ik met een QRcode de treintickets voor overmorgen moest uitprinten. Dit lukte in eerste instantie niet omdat ik geen pincode had. Maar na een mail naar de agent had ik die snel en kon ik het nog eens proberen. En dat lukte, we kunnen de shinkansen in overmorgen.
Nu zit ik voor het Hakata station op een collega te wachten. We gaan samen even wat eten.
Helaas kan ik niet in de zon zitten maar mensen kijken vanuit de schaduw is ook leuk.
En dat was erg gezellig. Heerlijke salade met frietjes en een lemonsquash.
30 April 2025 - 13:10
Ze X:
Heerlijk je verslagen te lezen.
01 Mei 2025 - 11:44
Ingrid Van Solkema:
Ik vermaak me altijd kostelijk met jouw verslagen "ik heb iedereen een eetpauze gegeven", heerlijk!