Kyoto
Door: Anne-Marie
Blijf op de hoogte en volg Anne-Marie
14 Mei 2025 | Japan, Kyoto
Maandag 12 mei
Vandaag met een aantal gasten naar Himeji geweest.
Eerst met de trein en daarna gelopen met als ijkpunt in de verte het prachtige kasteel. De gasten er naar toegebracht en het kasteel bekeken daarna de kokoen tuin bekeken. Geluncht en weer terug naar Kobe gereisd in de trein.
Lange mooie dag.
Dinsdag 13 mei
Oh vandaag een super lange dag.
Eerst lopend met de bagage naar het station van Kobe. Ik had in de ochtend al trein kaartjes gekocht.
In een stampvolle trein naar Kyoto.
Bagage bij het hotel gebracht. Bus tickets gekocht en met lijn 205 dwars door Kyoto gereden om 45 minuten later eruit te stappen en verdr met bus 59 te reizen naar de Ryoanji tempel. Maar eerst lunch bij de universiteit. Daar kwamen net de klassen uit dus druk maar toch in de schaduw kunnen lunchen. Daarna de zen tuin van Ryoanji bezocht.
Terug naar de gouden pagode en daar alles bekeken.
Met bus 12 naar het zuid oosten van de stad en bij Gion uitgestapt.
En op deze dinsdag avond zien we een Geisha en een Maiko.
Het geluk zit ons mee. Nu nog terug naar het station. Maar ook dat viel mee in de bus. Meteen het sushi restaurant bezocht enlater met een volle buik terug gelopen naar het hotel.
Oh ja we moeten nog inchecken…..
Woensdag 14 mei
Broertje lief is jarig.
Vandaag gaan we naar Nara een voormalige hoofdstad.
Met de trein rijden we in 37 minuten naar Nara Station. Ik neem altijd de rapid zodat we niet hoeven over te stappen en we er sneller zijn.
In het Nara Station laat ik de gasten lunch kopen en een wc stop maken. Ik haal in de tussentijd plattegronden.
We lopen naar Todaiji. Het grootste houten gebouw ter wereld met een enorme Boeddha erin.
Daarna gaan we in het park lunchen. Lopen verder naar de Kasuga Taisha Schrijn en op de terug weg naar het station de Kofukuji.
We nemen de trein weer naar Kyoto maar stappen in Uji over op de boemel zodat we bij de Fushimi Inari Taisha langs kunnen gaan. Dir schrijn staat bekend om de duizenden Torii, poorten, die berg opwaarts gaan.
Tegen vijf uur nemen we de trein terug naar Kyoto Station en menig gast heeft de tong op de vloer hangen. Het is 26 graden en volle zon dus bloedheet. Pfff.
Tijd voor een douche en uitrusten.
In de avond maak ik nog een rondje.
14 Mei 2025 - 21:33
Reismatti:
Heerlijk Annemarie en wat fijn dat je in Gion bingo had! Mooie foto’s weer[e-1f60d]
15 Mei 2025 - 01:13
Flip Cornelisse:
Leuk om je verslagen te lezen. Zo leer je Japan aardig kennen. Veel plezier.