Vertrek uit mooi Porto.
Door: Anne-Marie.
Blijf op de hoogte en volg Anne-Marie
16 Juli 2021 | Nederland, Marsum
€2,60 voor 40 minuten rijden. Van Marqués rijden we naar Trindade een overstap station en dat is te merken. Het is druk door woon werk verkeer.
Bij de metro naar het vliegveld staat bijna niemand.
Ik heb 4 stoelen tot mijn beschikking. Leun lekker achterover en kijk een half uur uit het raam. Eerst de buitenwijken en op naar het vliegveld zelfs Mais velden.
Op het vliegveld is het ook rustig. Tja Nederland is vandaag rood geworden dus veel toeristen zullen niet naar Schiphol vliegen. Anders dan op Schiphol is hier geen controle voor Corona. Je krijgt je instap kaart en dat is het.
Na een dik uur wachten mogen we inchecken in zones. Ik heb zone 5 maar door de voorgaande zones is bijna niemand gegaan. Ik zit op stoel 16F en het vliegtuig is voor een derde gevuld. Plek zat en ik heb dan ook niemand naast me. Ook aan de overkant van het pad zit niemand. Er moesten zelfs mensen verhuizen zodat de nooduitgangen bezet waren.
We vliegen op tijd en zullen er 2 uur en 20 minuten over doen.
Ik zag op het vliegveld wel veel mensen die de Compostela hadden gelopen. Zal ik het met mijn blessure ooit kunnen lopen?
In de tussentijd geniet ik van het uitzicht met een bruin broodje en een bekertje thee in de aanslag.
Wat vond ik van Porto?
Ik heb genoten van de vriendelijke mensen, de prachtige gebouwen, de terrasjes op elke straathoek, lekkere eten en de zon.
Maar wat er ver boven uit stak waren de kleine winkeltjes. Je moest echt zoeken naar een supermarkt.
Sommige mensen doen hun voordeur open, zetten er een tafel voor met een kast erachter en een stoel en we hebben een winkel. Fantastisch.
Vaak zit op de stoel een oude man of vrouw die zo nog wat extra geld verdienen. Helaas heb ik ook veel bedelaars gezien, vooral bij de kerken. Armoede is er genoeg hier. Veel gebouwen worden aan de buitenkant niet opgeknapt zodat het er meteen al oud uit ziet.
Ook veel straatmuzikanten gezien en gehoord maar geen levende standbeelden gezien. En het is ook nog spotgoedkoop. Je kunt onder de €10 prima eten. Ik at vegetarisch met één frisdrank voor gemiddeld €7,50.
Dus even lekker er tussen uit met lekker eten, zon ☀️ en zee: Porto is the place to be.
Volgende reis:
Weekend Antwerpen van 23-26 juli 2021. En dit keer gaat Erwin mee. Dat wordt wennen.
P.s. Op Schiphol werden gratis spoed testen uitgedeeld. Thuis heb ik de test afgenomen. Uitkomst was negatief!