Tokyo in the rain.
Door: Anne-Marie
Blijf op de hoogte en volg Anne-Marie
24 Augustus 2024 | Japan, Tokio
Maandag 19 augustus
09:00 uur vertrek naar het shinkansen station. Daar komen we bij elkaar daar er 10 gasten in het station hebben ontbeten.
We checken in en lopen naar perron 12. Het wagon nummer is 14 en we moeten een aardig stuk lopen. Maar daar is het dan.
Er gaan nog twee treinen voor ons dus er worden filmpjes gemaakt.
Dan komt onze trein en kunnen we instappen.
Ik heb stoel A op rij 9. Gewisseld met iemand. Maar ga zitten aan het gangpad.
Helaas kunnen we door de bewolking Fuji san niet zien. We komen rond 11:50 uur in Shinagawa aan. Ik haal snel kaartjes voor de lokale trein en we rijden twee haltes verder. In Tamachi aangekomen lopen we naar het hotel. We kunnen nog niet inchecken maar mogen dat wel om 14:00 uur. We besluiten in de buurt te gaan lunchen en rond twee uur terug te komen. Inchecken en even bijkomen daarna stappen we op de metro naarhet paleis, het Forum gebouw en Tokyo Station.
Terug naar het hotel om een gast op te halen en daarna door naar Shibuya. Deze wijk moet je echt in de avond zien ivm al de reclame. Ook is hier het drukste kruispunt van de wereld en het beeld van hondje Hachi. Ik geef na de rondleiding de vier gasten die bij mij zijn tijd om te eten. Daarna gaan we terug naar het hotel in een enorm hoosbui.
Dinsdag 20 augustus
Ik lees dat er metro stations onder gelopen zijn door de bui van gisteravond.
Maar de metro die wij moeten hebben rijdt gewoon.
We rijden in dik een half uur naar de andere kant van de stad om het Goverment Building te bekijken. En daar moet ik een collega treffen omdat ik iets voor hem heb. Hij blijkt nog nooit bij het gebouw te zijn geweest en het duurt even voor hij ons vindt. Dan ook maar mee op rondleiding op de 46e verdieping. Beneden nemen we afscheid en gaan wij naar Harajuku. Eerst lopen we door Meiji park naar het gelijknamig schrijn. Daarna gaat de groep uit elkaar en zijn we nog met vier. Ik geen dr drie lunch tijd en spreek een 45 minuten later weer met hen af.
We duiken de metro in naar Shibuya. Daar zijn ze nog niet geweest.
Als afsluiter doen we Akihabara by night.
Ik heb nog nooit zoveel maiden langs de kant van de stoep zien staan.
Woensdag 21 augustus
Ik neem een vrije dag. Dit is vrij zeldzaam.
Wel ben ik van 09:00-11:00 uur in de lobby te vinden voor vragen.
Daarna ga ik naar Shibuya om een lp voor mijn man te halen maar hij is al verkocht.
Terug in het hotel relax ik en tegen 16:00 uur ga ik met moeder en zoon naar een publiek bad. Zij zijn later vanuit Nederland gekomen en hebben niet de mogelijkheid gehad om dit te doen.
Het is er gezellig druk en we krijgen een paar duimpjes van de Japanse dames. Na drie kwartier badderen gaan we weer terug naar het hotel waar we rond 18:30 uur aankomen.
We krijgen in de avond weer een stortbui.
En er is een typhoon in aantocht waar een drie tal gasten wel eens problemen door kunnen krijgen om te vertrekken maandag. [e-1f91e][e-1f91e][e-1f91e].