Eerste dagen.
Door: Anne-Marie
Blijf op de hoogte en volg Anne-Marie
17 Juni 2025 | Verenigd Koninkrijk, Gloucester
Zaterdag 14 juni
Om 02:45 uur gaat de wekker. Ik neem een douche en schiet een spijkerbroek aan. Maar éénmaal beneden lijkt me dat toch erg warm dus weer naar boven voor een dunne broek. Koffer mee naar beneden en brood smeren. De hond wil naar buiten wat het is broeierig warm in het huis.
Om 03:30 uur komt over buurvrouw aanlopen en gaan we rijden. Opstap plaats is Zwolle waar we op een bus stappen. Ik was aan het tomtommen maar lette even niet op zodoende kwamen we 10 minuten later aan.
We stoppen in Amersfoort, Arnhem, Nijmegen en Oss voor we tegen 08:00 uur in Asten aankomen. Koffie, thee en een wc bezoek verder stappen we in bus 4. We zijn met 40 personen en een chauffeuse.
We nemen plaats aan de achter uitgang en rijden in 3 uur naar Duinkerken. Hier bus uit om de paspoorten te laten zien aan de douane van Frankrijk en Engeland. De douane was verrast door de vele Japan visa in mijn paspoort.
Afijn paspoort goed gekeurd en in mag het Verenigd Koninkrijk in, en dat op de dag dat Charles zijn verjaardag viert met een parade in Londen.
Om 14:30 uur varen we richting Dover. We hebben een etensbon voor de lunch gekregen.
Dichterbij de Engelse kust zien we de kliffen van Dover. Helaas kunnen we geen foto’s maken omdat de zon verkeerd staat. Maar prachtig uitzicht vanaf de plecht van het schip. De klok gaat een uur terug.
We rijden de ferry af richting Londen. Tegen 18:30 uur komen we Farnbourough aan. Snel naar de kamer om de koffer te brengen en naar het restaurant. Daar is het wel heel erg druk. Maar lekker eten van het buffet. Sla, zalmkoekje, gebakken aardappeltjes, fruit en wortel/sinaasappel soep. Glaasje water met citroen erbij.
Even opfrissen relaxen en slapen. Lange maar mooie dag.
Zondag 15 juni
De wekker gaat om 06:30 uur. Lekker douchen, koffer pakken en ontbijten. Roerei, 2 snee brood, fruit, jus en thee. We kunnen er weer even tegen aan. 08:15 uur uitchecken en op naar de bus. We verplaatsen allemaal twee banken naar voren.
We rijden door een glooiendlandschap naar Oxford, waadbare plaats voor ossen. De chauffeuse zet ons af voor het Ashmolean Museum. We krijgen een dik uur om rond te lopen. Wij duiken het gratis museum in en bezoeken de Japanse afdeling, stukje China en Nederlandse schilders.
Ik loop nog snel naar een extra expositie over kimono’s.
Buiten verzamelen we, de groep bestaat uit 40 gasten, en lopen naar de verschillende gebouwen van de universiteit. Wat imposant zeg. En de vele gebouwen zijn allemaal opgetrokken met zandsteen uit de omgeving. Ze noemen het ook egg stone ivm de gele kleur. Uiteindelijk gaan we Edmundus College in. Prachtig gebouw met binnen plaatsje en aangrenzende tuin. Dit moet toch een voorrecht zijn om hier te mogen studeren. Het gebouw waar de bibliotheek in zit is ook erg mooi.
We lopen langs het Green en deCherwell river, deze mond uit in de Theems, in Oxford heeft deze Isis.
Weer krijgen we ander half uur vrije tijd, dit keer om te lunchen. Wij belanden in een teacafé en bestellen een bagel. Heerlijk gegeten en nog lekkerdere thee. Leuk op terras gezeten.
Terug in de bus rijden we naar Blenheim Palace waar we twee uur de tijd krijgen voor een enorm huis en zeer uitgestrekte tuinen waar we niet aan toe komen. Op de terug weg naar de bus trakteren we ons zelf op een ijsje.
Door rijden we naar Gloucester via leuke wegen door de heuvels met zeer veel oude bomen. Prachtige route. Eenmaal in de Cotswolds passeren we de mooiste straatjes met de zo karakteristieke huisjes van deze omgeving. Dit beloofd nog wat als we overmorgen een paar dorpjes gaan bezoeken.
Na een lekkere maaltijd en even relaxen op de kamer gaan we slapen na een prachtige dag.
Maandag 16 juni
Na een douche en ontbijt om 08:30 uur weggereden naar Stratford-upon-Avon. Gewandeld van parkeerplaats naar Shakespeare geboorte huis.
45 minuten vrije tijd gehad en na 11 uur mochten we op tijdslot naar binnen.De tas werd gecontroleerd en we kregen uitleg van een jonge dame. Daarna naar binnen en meteen stond er een dame klaar om ons uitleg te geven in het eerste kamertje. Daarna doorlopen naar het volgende kamertje voordat we naar boven gingen om zijn bed te zien.
Prachtig oud huis met mooie tuin en natuurlijk een winkel.
Daarna naar het theater gelopen waar we binnen kostuums konden bekijken van sommige Shakespeare toneelstukken.
Verder naar de Holy Trinity Church om zijn graf te bekijken. Hier waren wij met z’n tweeën en heeft een vrijwilliger ons een prachtige uitleg gegeven.
Geen tijd voor een uitgebreide lunch en een visje en een pie gekocht.
In een park opgegeten.
Terug naar de bus voor een mooie rit door de Cotswolds naar Hidcote Manor Garden waar we twee konden genieten van de bloeiende planten.
Rond 16:45 uur terug naar het hotel maar helaas kwamen we stil te staan voor een ongeluk. Een auto van de weg af met twee dames erin. Ze waren bij bewustzijn maar moesten uit de auto bevrijdt worden door de brandweer. De chauffeuse kon op het erf van een boerderij draaien amders hadden we een hele tijd er gestaan. Ze kon niet op het smalle weggetje keren.
Nog even gegeten: visje, sla, grote patatten en soesjes na.