Wales.
Door: Anne-Marie
Blijf op de hoogte en volg Anne-Marie
19 Juni 2025 | Verenigd Koninkrijk, Gloucester
Dinsdag 17 juni
Vanmorgen m 08:30 uur vertrokken. Eerste stop Bibury, een prachtig mooi dorpje met Cotswold huisjes. De stenen zijn van zandsteen waardoor ze een gelige kleur hebben. Vele dorpjes zijn ontstaan door de weef industrie en de werknemers woonden in deze lieflijke huisjes.
We stappen uit de bus bij een stroompje. We wandelen eerst naar een leuk bruggetje en daarna naar de St. Mary Church.
Vanuit daar weer terug gelopen naar Arlington Row. Een klein smal straatje met een rijtje hele kleine woninkjes, zo schattig. We eindigen onze wandeling bij de molen.
We rijden door Burford, Bourton-on-the-Water en Stow-on the-World, alle drie dorpen met prachtige cottages.
In Broadway parkeren we de bus en gaan we een stukje wandelen. We beginnen bij een paar achter- en moestuinen. Daarna gaan we een hek door en lopen over een echt wandelpad, The Wychavon Way. We zien een groot weiland met archeologische opgraving en een wadi.
We gaan het ene pad uit en lopen het andere in……oeps schapen en veel poep.
We vervolgen het pad op de Cotswold Way. Het dorp is weer in zicht en we moeten een hek door maar daar lichen de schapen een siesta te houden in de schaduw. Over de lichamen van de beestjes klimmen we over het hek, gevolg poep onder de zolen, op broeken en handen.
Als de laatste over het hek is lopen de schapen weg van het hek.
We lopen het dorp in en krijgen vrije tijd voor lunch en het bezichtigen van het dorp.
Wij duiken met een manlijke reiziger een café in omdat we scones willen eten.
Daarbij een pot jasmijn thee. Een betere lunch kun je hier niet krijgen.
De laatste stop van vandaag is Sudeley kasteel. Het kasteel waar Richard de derde en Anna Boleyn hebben gewoond. Eerst het kasteel en kerkje bezoeken en daarna door de tuin gewandeld.
En tot mijn grote verbazing hadden we vanavond rijst met curry.
Heerlijk!
Woensdag 18 juni
Vanmorgen weer om half negen vertrokken. Na vijf kwartier rijden kwamen we in Bath aan en werden we afgezet bij de Parade. We kregen een dik uur om ons te vermaken.
Wij zijn naar Toppings, een boekenzaak gelopen en naar de bieb om gebruik te maken van het toilet. Daarna wat rond gewandeld en een bezoek aan Pulteney Bridge gebracht. Om 11 uur bij de Romeinse baden afgesproken.
Met de chauffeuse een wandeling langs de Abby, The Circus, The Royal Crecent en de Pulteney Bridge gelopen. Onderweg het museum van Jane Austin en Frankenstein langs gelopen.De wandeling stopte bij het park bij de brug. Iedereen kreeg tijd om te lunchen en rond te wandelen.
Wij hebben bij een bakkertje twee scones en thee meegenomen en zijn weer in het park gaan zitten. Heerlijk op een bankje naast een bordurende dame uit Brighton. Mijn broek zat onder de kruimels, jam en cream.
Maar lekker.
De tocht gaat verder naar de Bath Abby, een enorme kerk waar op het moment van aankomst een kinderkoor aan het repeteren was met het Bristol Assemble. De voorstelling heette Stardust. Daarna nog alles bekeken en een museum in de krochten van de kerk bezocht.
Terug gelopen naar de Parade, het is ondertussen 28 graden en tijd voor een ijsje.
We rijden verder naar Castle Combe een alleraardigst cotswold dorpje. Maar oh jee er is een ongeluk gebeurd. Gelukkig konden we nog net de parkeerplaats bereiken. Te voet heuvel afwaarts naar het dorpje en later weer heuvel opwaarts terug. Prachtig dorpje met de mooiste huisjes, een riviertje en oud kerkje.
Rond 18:45 uur terug in het hotel. Het buffet bestaat uit spaghetti, fishpei, rundvlees, aardappels in een jasje, ceasarsalade, fruit en een overheerlijke cheesecake met witte chocolade.
Donderdag 19 juni
Op onze vrije dag is er een bus gehuurd om naar Wales te gaan.
Om negen uur vertrekken we met de bus naar Wales. Drie groepsleden zijn niet mee. Na vijf kwartier rijden door de bissen van Dean komen we in Coleford aan. Koffie stop maar wij gaan wandelen halen een koffie to go en zitten onder het bladerdek van een grote boom op een pleintje. De kerk was afgesloten en word waarschijnlijk gerestaureerd.
Na een uur stappen we weer in de bus met chauffeur Collin en rijden naar Tintern Abby. Een oude klooster ruïne uit 1131 zonder dak. Prachtig gebouw en gelukkig wordt het gerestaureerd.
We lopen er 50 minuten rond en gaan aan de andere kant van de weg bij de Anchor Inn lunchen. Buiten is het te warm, tegen de 30 graden.
Een heerlijke tonijn sandwich en een glas lemon lemonade gaat er goed in.
Nog even naar de wc en hup de bus weer in. We rijden in 50 minuten naar Gloucester waar we vlakbij het centrum uitgezet worden. We nemen afscheid van Collin en wandelen naar de kathedraal.we krijgen tot 17:00 uur de tijd om het gods huis te bekijken en rond te lopen.
Wat een rijkdom in de kerk en wat komt me de waskamer van het gebouw toch bekent voor. Ja logisch Harry Snotter (Potter)is hier gedraaid.
Na dit bezoek lopen we naar de Docks. De gebouwen in de haven zijn omgebouwd tot appartementen en restaurant. Terug in het centrum lopen we nog naar Beatrix Potter (Peter Rabbit) haar winkel maar helaas is deze al gesloten.
We lopen via MacDonald (wc) naar een grote boom waar een deel van de groep al onder staat. Het is 32 graden en het ijsje is meer dan welkom.
Rond 17:20 uur zijn we weer bij het hotel. Tijd voor een douche en in de relax stand.
Vanavond hadden we rijst, penne met champignons, rundvlees met champignonsaus, bloemkool met boontjes, sla, vis, twee soorten taartjes en fruit.
20 Juni 2025 - 10:50
Ingrid:
Wat een verschil met de andere verslagen zeg, maar leuk om ook je 'avonturen' als reiziger te lezen. En ach ja de Cotswolds, menig detective serie is daar opgenomen. Leu hoor.