Tokyo
Door: Anne-Marie
Blijf op de hoogte en volg Anne-Marie
17 April 2026 | Japan, Tokio
Dinsdag 14 april
Vandaag gaan we met de metro een rondje door Tokyo.
De binnenstad van Tokyo heeft 14 miljoen inwoners maar de hele agglomeratie 35 miljoen.
We beginnen bij het Tokyo Goverment Building waar we dit keer de rechter toren op gaan.helaas geen Fuji, het is wat te heiig. Maar verder een prachtig uitzicht.op de 2F gaan we nog met de poppen van de Olympische Spelen van 2020 op de foto. Ook kunnen we de medailles bezichtigen en de 60 meter sprinten.
Verder treinen we naar Harajuku waar we Takashita Dori en Meiji schrijn bezoeken. Ook lunchen we hier.
Omdat er in het groepjes alleen maar gasten zitten die gisteravond al mee zijn geweest naar Shibuya gaan we nu naar Akihabara, de Manga wijk.
Tegen zes uur in het hotel.
Woensdag 15 april
De wijk Asakusa is vandaag aan de beurt. We beginnen bij de TI waar je een mooi uitzicht hebt vanaf het dak. Daarna krijgen de gasten een uur om door het souvenir straatje naar de Senso-ji te gaan. Ik doe het vooral rustig aan en ga van de zon en de mensen genieten.
We lopen verder naar Kappabashi de keuken straat. Ook hier een uur shoppen en vooral genieten van de mooie keuken spullen.
Met de metro verder naar Ueno. Waar ik afscheid neem van de groep. Ieder gaat hun eigen weg naar een lunch plek en Ueno Park.
Ik loop via een enorme omweg naar het Kinderboeken Museum. Helaas dicht maar ik kan toch wat architectonisch werk van Ando buitenom zien. Ik ga terug naar het hotel om wat werk te verrichten.
Om 18:45 uur verzamelen we ons en gaan eten bij een izakaya. Dat is een Japanse kroeg waar je ook hapjes kunt eten. Maar belangrijk we kunnen een ruimte voor 19 mensen reserveren.
De sashimi was heerlijk maar het voorafje wat we niet besteld hebben daar heb ik de hele nacht last van gehad.
De slakken wilde verder zwemmen geloof ik.
Donderdag 16 april
Mijn moeder was anders vandaag 83 geworden. Rest in peace.
Rare dag omdat het gros van de groep om 11 uur moest uitchecken maar hun bus kwam pas om 13:15 uur om hen naar Narita Airport te brengen.
In de tussentijd ben ik naar het postkantoor geweest.
Op de terugweg naar het hotel een kleine schrijn aangedaan en daar was een vrouw sakura blaadjes die van de boom vielen proberen op te vangen in een klein tasje. Dat brengt vast geluk.
En toen was het moment van afscheid nemen van 13 gasten. En ik opeens een vrije middag. De andere gasten blijven nog een nacht. Tojd om elpeeste scoren voor Erwin. Maar helaas vind ik er maar één van de lijst.
Ik ga met de monotrein naar Daiba. Er is een nieuwe attractie. Een fontein van 250 meter breed en 150 meter hoog.