De laatste week.
Door: Anne-Marie.
Blijf op de hoogte en volg Anne-Marie
05 November 2021 | Nederland, Marssum
Nadat ik de groep van 15 gasten heb opgehaald van het vliegveld van Vilnius hebben we de reis anders om gemaakt.
Van Vilnius via kruis heuvel en Rundale naar Riga. En van Riga via Sigulda naar Tallinn.
In alle drie steden hadden we goede gidsen en ik heb veel bijgeleerd.
21 oktober hebben we nog een restaurant gevonden waar we allemaal aan een tafel konden zitten. Een mooi afscheid van drie prachtige weken.
De volgende dag ging de wekker heel vroeg omdat de chauffeur ons naar het vliegveld bracht. Om 05:00 uur in de morgen brachten we de Nederlanders naar het kleine vliegveld. Ik had tegen de chauffeur gezegd dat hij weg kon rijden omdat hij weer terug naar Vilnius moest en Letland was op slot gegaan. Hij mocht er alleen als transit doorheen.
Een dag na ons vertrek uit Letland hebben ze naast het mondmasker ook weer ingevoerd dat de restaurants en winkels sluiten.
We hebben dus geluk gehad. Die arme chauffeur die nergens een hapje eten kan scoren onderweg.
Nadat iedereen ingecheckt was ben ik met de tram weer naar het hotel terug gegaan en weer op bed. Ik werd om 11:30 uur wakker en te laat voor het ontbijt.
De rest van de groep werd om 15:30 uur opgehaald met een prachtig nieuw busje en een lekker ding achter het stuur.
Nadat de Belgen ingecheckt waren ben ik weer met de tram naar het hotel gegaan. Pakken ergens nog lekker eten, online inchecken en een taxi voor morgen ochtend regelen.
Ben vroeg op bed gegaan maar kon niet slapen. Om 05:15 uur kwam de taxi met een rokende chauffeur waar ik niet blij van werd.
Zonder uitgeprinte boarding pas ging prima en om 07:35 uur gaan we de lucht in. Volle bak en ik was blij dat de twee uur en 20 minuten snel om waren.
Op Schiphol stond Erwin te wachten en zijn we via de Afsluitdijk weer naar huis gereden. Home sweet home na weer een mooie reis.
Het zal nu wel even duren voor ik weer de koffer kan pakken.
Nog met een paar gasten gemaild en zo kwam ik er achter dat de Nederlanders twee uur vertraging hebben gehad omdat Schiphol geen toestemming gaf om te landen in het slechte weer. En ze zaten al in het vliegtuig.
Thuis gaan de dingen gewoon weer als voorheen dus maandags meteen weer werken.
Nu is het hopen dat Azië open gaat en we weer naar Japan kunnen.
21 november mag ik Japan presenteren op een informatie dag op kantoor.
05 November 2021 - 10:26
Inge:
Wat een mooie reis annemarie. Heel wat anders dan Azië en missch voor herhaling vatbaar. Alhoewel je Azië enorm mist, toch een mooie ervaring ;) welkom thuis en snel afspreken om bij te kletsen -
06 November 2021 - 09:46
Christa:
Ik lees jou story en denk dan weer wouw die Annemarie ziet en doet meer dan wij
Dat is Duitsland Texel en Drente ook mooi maar anders he.Annemarie bedankt weer voor jou mooie verslagen.En op naar de volgende ..dank