Matsuyama.
Door: Anne-Marie
Blijf op de hoogte en volg Anne-Marie
21 Juli 2025 | Japan, Matsuyama-shi
Zaterdag 19 juli
Vandaag gaan we met de trein naar Miyajimagushi om daar de ferry naar Miyajima eiland te nemen. Je weet wel het heilige eiland met de rode toegangs poort ervoor in het water. Het is eb als we aankomen. Een aantal gasten lopen naar de poort. Ik blijf aan land.
Daarna gaan drie gasten Itsukushima schrijn in. De anderen lopen door naar de kabel baan. Iedereen gaat naar boven berg Misen op en lopen terug. Veel te warm en met mijn rug durf ik dat niet aan.
Ik ga bij de ingang van de Boeddhistische Tempel Daiso-in op hen wachten zodat ik hen daar uitleg kan geven. Iedereen komt compleet drijfnat naar beneden. Een mevrouw is uitgegleden op een stenen gladde traptree. Dat wordt een groot blauw plek. Daarna de tempel nog in en sommigen het schrijn. Terug met ferry en trein. Tegen 18:30 uur zijn we terug in Hiroshima. Ik eet nog wat en duik om 20:15 uur in bed met knallende hoofdpijn.
Zondag 20 juli
Rond 4 uur wakker geweest van veel lawaai op de gang.
En om 7 uur uit bed gestapt. Hoofdpijn weg en weer eens bijgeslapen.
Om half tien vertrekken we naar de tram halte waar we de tram naar de haven nemen. Het is druk. Maar na een kwartier stapt bijna iedereen uit.
In de haven koopt iedereen nog lunch en regel ik de ferry tickets. Om 11 uur lopen we naar pier 10 waar de ferry net afmeert.
Als snel kunnen we inschepen en een plekje bij het raam innemen.
Duur 2 uur en 40 minuten. Ik lees in mijn boek en klets wat.
Bij de uitgang van de ferry staat een buschauffeur ons op te wachten en brengt ons naar het hotel.
We mogen ondanks dat het nog geen drie uur is inchecken en spreken om half vier in de lobby af. We gaan met de tram naar Dogo Onsen een meer dan 100 jaar oud badhuis in oude stijl. Om 17:00 uur bekijken wede klok die uiteen valt op elk uur. Daarna vrije tijd en ik loop terug naar het hotel via de Tourist Information.
Maandag 21 juli
Vanmorgen rond half 10 vertrokken met de tram naar Okaido waar we naar de toegang van het kasteel zijn gelopen. Iedereen ging met de stoeltjes lift dus ben ook ook maar gaan zitten. Het laatste stuk naar het kasteel dan toch nog lopen. Het is inmiddels 30 graden.
Rondje kasteel gedaan en een ijsje gegeten.
Terug naar benden gelopen met twee gasten en naar de tram halte gelopen. Tram naar Dogo Onsen genomen en gelopen naar Ishiteji, tempel 51. Veel te warm maar je moet toch het pelgrim gevoel krijgen op dit eiland.
Bij de tempel heb ik uitleg gegeven en hebben twee gasten een tempel stempel boek laten kalligraferen.
En dan valt de groep uitéén. Vier gaan met de taxi terug, twee met de bus en twee gaan naar tempel 49 lopen. Pfff.
Later appen ze dat ze ook weer terug zijn gelopen naar de stad. Top hoor in deze hitte.
En ik tja ik heb ook in deze hitte gewandeld….6 km. Alvast aan het trainen voor….
Onderweg bij een uitkijk punt omhoog gelopen en tegen half zeven bij de Nepalees gegeten. Vegetarische curry met naan brood. Heerlijk. Nu aan een lekker bakje thee met buiten vuurwerk. Het is marine dag vandaag.