Kyoto.
Door: Anne-Marie
Blijf op de hoogte en volg Anne-Marie
01 Augustus 2025 | Japan, Kobe
Maandag 28 juli
Vanmorgen om 9 uur vertrokken met de trein naar Himeji. Een uur later lopen we in de brandende zon naar het kasteel. En meteen zijn we twee gasten kwijt maar geeft niet omdat ik dat al voorspeld heb.
Ik loop met de anderen door het kasteel.
Buiten gaan er nog twee gasten zelf er op uit en heb ik nog één gast over.
Samen lopen we nog door de Koko-en een tuin maar helaas lag hij er wat droog bij.
Terug in Kobe stapt zij in Kobe Station uit de trein zodat ze naar de tempel van de grote Boeddha kan en het haven gebied.
Ik rij door naar Sannomiya en loop naar het hotel waar ik met broer lief en schone zus video bel.
Rond vijf besluit ik nog naar de Chinese tempel te lopen. Als ik aankom is hij al gesloten maar een andere toegang is open omdat meiden daar een vechtspot gaan beoefenen. Ik loop snel over het terrein en maak dat ik weg kom voor ik een reprimande krijg.
Tegen 7 uur weer in het hotel. Douchen en eten, vandaag eens spaghetti.
Dinsdag 29 juli
Om 9 uur verzamelen we ons en lopen naar het treinstation. Ik ben vanmorgen vroeg daar al geweest om kaartjes aan te schaffen.
We gaan met de trein naar Kyoto. Omdat we op tijd zijn vertrokken naar het station kunnen we in de trein zitten.Na 50 minuten komen we in Kyoto Station aan waar we de bagage naar het hotel brengen.
Na de lunch stappen we in de stads bus naar de gouden pagode of Kinkakuji.We lopen er drie kwartier rond, het is niet erg druk. Sommige gasten laten een tempel stempel in hun boek zetten. Het is lunch tijd en daarna stappen we in de bus naar Ryoanji, de beroemde steen zen tempel. Ook hier niet erg druk en we kunnen zelfs even zitten op het houten terras.
Rond half vier zijn we weer bij het hotel en checken we in.
Ik loop naar het station om de shinkansen tickets voor onze volgende reis naar Odawara. In de tussen tijd ontploft mijn mobiel. Er is een typhoon op komst en die gaat waarschijnlijk roet in het eten gooien voor ons bezoek aan Odawara.
Woensdag 30 juli
Vanmorgen met de stadsbus naar de Sanjusangendo tempel. Een enorm complex maar toch maar een derde van wat het ooit was. In de enorme hal staan 1000 mans hoge houten beelden van Kannon, d egodin van genade. In het midden staat dan een enorm groot beeld van haar.
De houten beelden zijn belegd met bladgoud. En ook de tuin buiten is mooi om door heen te wandelen. Er staan lotus bloemen in bloei.
Iedereen gaat zijn eigen weg en ik stap met twee dames van de groep in de stads bus naar het Art Museum. Er is een expositie van Yayoi Kusama die ik graag wil zien.
Helaas mochten we geen foto’s binnen maken maar het was een wel bestede ander half uur.
Terug met de stads bus richting wat wij de theepottenwijk noemen waar we een echtgenoot weer treffen. We lopen naar de Kiyomizudera waar ik een stempel in mijn Saigoku Pelgrim boek laat zetten.in de tussentijd ben ik ook de drie gasten kwijt en besluit ik nog naar een tweede tempel te lopen van deze pelgrim route. Het blijkt een praachtige tempel te zijn waar gebeden wordt voor ovrleden kinderen, Jizo.
De derde tempel is wat te ver weg en besluit om naar het hotel terug te lopen.
In de avond doe ik een wasje.