Thuis.
Door: Anne-Marie
Blijf op de hoogte en volg Anne-Marie
18 Augustus 2025 | Nederland, Marssum
Zaterdag 9 augustus
Oeps weer vergeten de laatste dagen te posten…..
Vandaag is het 80 jaar geleden dat de bom op Nagasaki viel.
Ik was vanmorgen al vroeg wakker en zag dat vier gasten om 05:22 uur al bij Mcdonald stonden voor een Happy meal maar missie geslaagd, de Pokémon kaartjes zijn binnen. Nu al de maaltijden nog zien weg te werken.
Ik ga vandaag eerst 5 gasten uitchecken en daarna vrije tijd tot een uur of 16:30 uur. Dan gaan twee gasten op mijn kamer nog opfrissen voor hun vertrek.
De eerste twee gaan om 11:00 uur in een taxi naar Haneda en vliegen naar Osaka voor nog een week vakantie. De andere drie checken uit en kunnen nog de hele middag iets doen. Een gaat naar het Nationaal Museum en de andere twee gaan met mij naar de grootste rommelmarkt van Tokyo op de paardenracebaan in Shinagawa.
Eerst een rit met de Yamanote naar het zuiden en daar stappen we over op de monorail. Nog een klein stukje wandelen en daar is de ingang.
Ik word er heel hebberig van en gelukkig is het veel tweede hands kleding.
Maar toch schaf ik nog een bord aan met Mount Fuji erop en een houten pop. Tegen twee uur gaan we terug naar het hotel, althans ik. De twee gasten gaan nog winkelen in de buurt van het trein station.
Ik ben even gaan relaxen. Boek lezen op bed totdat twee gasten zich melden om bij mij op de kamer te douchen.
Tot 18:10 uur zitten we te kletsen in de lobby wachtend op de taxi die hen naar Haneda Airport brengt.
20 minuten later stap ik met een andere gast in de taxi naar Keisei Ueno Station en zet haar op de goede trein naar Narita Airport.
Ik loop terug naar het hotel en onderweg duik ik een sushi restaurant in. De laatste keer. Terug in het hotel pak ik mijn koffer, neem een douche en duik vroeg mijn bed in.
Zondag 10 augustus
Tegen half drie schrik ik wakker met het idee dat ik de wekker niet gehoord heb. Ik kan niet meer de slaap vatten.om 04:45 uur stap ik uit bed, douche me en check uit. In de lobby wacht ik op drie gasten en tegen 05:45 uur is de taxi er.
Prachtige auto waar zes mensen plaats in kunnen nemen, genoeg ruimte dus. Ik zit voor in naast de chauffeur die verkeert rijdt.
Maar uiteindelijk belanden we dan toch op de snelweg naar Haneda Airport.
Het word spannend voor mijn vlucht. Ik vlieg met China Eastern via Shanghai en ergens hangt een typhoon in de lucht die richting China zijn weg naar land zoekt.
Ik heb maar twee uur op in te checken, security en paspoort controle en het is mega druk. Maar de rijen verlopen snel en ik heb zelfs tijd over om te ontbijten.
Ik heb stoel 69J aan het gangpad maar voor de volgende vlucht helaas geen gangpad stoel.
Nog tien minuten en we gaan. Op naar huis voor 24 dagen en dus thuis voor mijn verjaardag. Maar nu is mijn man niet thuis.
De vlucht Tokyo naar Shanghai ging prima. Stoel 69J aan het gangpad. Totdat het eten kwam…….geen vegetarische bestelde maaltijd voor mij. Even zeuren….kreeg ik de maaltijd van een medewerker. Nou die wil ik wel vaker. Een bak witte rijst en een bak heerlijke groente. Of ik op de komende vlucht de maaltijd wil bevestigen. Ik lekker film kijken: I am van Celine Dion. Jeetje zeg wat een enge ziekte heeft zij. SPS of wel Stif Person Syndrom.
De overstap ging heel Chinees, chaotisch.
Bij uitstap kregen we een sticker voor alle mensen die naar Amsterdam moesten. Maar vervolgens kregen we nergens voorrand. Dus stressen om de vlucht te halen. Het duurde een half uur voor we het vliegtuig uit waren, heel ver lopen voor de transfer. Eindelijk daar heel lang in de rij voor security en paspoort controle. Maar uiteindelijk op stoel 67G beland. Niet aan het gangpad maar ik krijg wel een vegetarische maaltijd.
Nu maar hopen dat we op tijd vertrekken. Drie gasten van de reis hebben zeker 2,5 uur oponthoud omdat er een technisch probleem is aan het vliegtuig vanuit Tokyo.
18 Augustus 2025 - 20:35
Akke:
Welkom thuis, wij komen a.s. donderdag thuis. Heb helaas mijn rechterarm gebroken en moet weer foto's laten maken voor herstelplan. Spreek je gauw[e-1f618]