Vrije dag.
Door: Anne-Marie
Blijf op de hoogte en volg Anne-Marie
14 Mei 2023 | Japan, Tokio
Maandag 8 mei
Uitslapen heerlijk maar toch om half acht wakker. Het gaat steeds beter met mijn rib. Als ik me nu moet omdraaien in bed doet het al minder zeer. Ik voel me ook beter.
Opeens heb ik een vrije dag. Wandelschoenen aan en twee uur door het bos gewandeld. Spechten, boomkruipersen een eekhoorn gezien. Nog veel meer vogels gehoord maar niet gezien. Het was heerlijk rustig om even alleen te zijn. Twee kratermeertjes gezien, een flat gebouw wat is blijven staan na een eruptie, een Spa ook in puin en een weg die er wat raar bij lag. Wat een kracht heeft zo’n uitbarsting dan.
Even wat geluncht en op mijn kamer met uitzicht op de grote vulkaan zitten werken.
Tegen half vijf opzoek gegaan naar een restaurant maar alles gesloten. Dan maar iets bij de 7 eleven opgehaald. Nasi met Kimsi een Koreaans gerecht. Was wel lekker. Daarna nog wat sla erin en de maag is weer gevuld. Vanavond weer vuurwerk en dan morgen vertrek naar Asahikawa.
Dinsdag 9 mei
Nou dat liep even anders vannacht. Ik werd om half twee wakker geklopt. Bij een oudere heer was de heup uit de kom. Ik naar de receptie, op de bel
gedrukt. Komt niemand. De agent video gebeld en die bellen naar het hotel, werd niet opgenomen. Uiteindelijk kwam er iemand. Hmmm ambulance gebeld, gast afgevoerd naar het ziekenhuis. Niet meer geslapen.
Tegen half zeven komt de gast weer binnen lopen, heup weer in de kom maar loopt heel langzaam.
We vertrekken met de plaatselijke bus naar Toya station. Daar namen we samen met een Djoser groep de trein naar Sapporo. Een half uur overstap tijd dus lunch gekocht. De tweede trein brengt ons in ander half uur naar Asahikawa. Regen.
Bij het hotel mochten we meteen inchecken wat erg fijn is. Eerst maar naar het vvv voor plattegronden en info over de bussen naar de dierentuin. Wij zijn eigenlijk in deze stad om een wandeling bij krater meertjes te maken maar de kabelbaan is in onderhoud. Heel jammer. Bij terug komst in het hotel struikelde een gast die mee liep en verspild haar frapochino van de Starbucks. Entree van het hotel onder de koffie.
Ik heb een poging gedaan om te slapen maar dat lukte niet dus Erwin video gebeld.
Het wordt eindelijk iets warmer in Nederland.
Tegen half zeven gaan we met zes personen naar een sushi restaurant maar veel te duur en we belanden bij de Nepalees. Heerlijke curry gehad.
En het was erg gezellig.
Terug in het hotel volgende problemen zich op. Een is haar beurs verloren en van vier gasten is een hotelkamer niet geboekt in het volgende hotel.
Om wat af te koelen beland ik bij hen op de kamer en hebben we leuke gesprekken. Ik kende hen al van een eerdere reis door Japan.
Het is nu wel relax reizen de laatste dagen omdat iedereen zijn eigen ding doet.
Woensdag 10 mei
Dierentuin dag.
Omdat we het Daisetzusan National Park niet kunnen bezoeken omdat de kabelbaan in onderhoud is gaan ik met een stel naar de dierentuin.
Met de bus 40 minuten naar het oosten. De dierentuin staat bekent omdat er in de winter medewerkers van het park met pinguïns door het park lopen. Helaas nu niet. We gaan eerst naar de pinguïns waar vier soorten rondlopen. We lopen door een doorzichtige buis in het water en de diertjes zwemmen om ons heen. Buiten kunnen we ze mooi op de foto zetten. Over een half uur worden ze gevoederd en wil ik terug zijn.
Met zijn zessen lopen we naar het verblijf van de leeuwen, tijgers en panters. Ik sta bij een tijger te kijken die naar me toe komt lopen. Keert zich om een straalt zo een reuk signaal over me heen. Gadverdamme. Mijn hele jas stinkt. Even verder op lees ik een waarschuwing bordje dat dit kan gebeuren. Bij het leeuwen paar zijn drie pups te bewonderen. De panter is lui en ligt te slapen.
Weer terug naar de pinguïns voor het voederen zien we dat ze een hele vis in één keer door slikken. Twee of drie per pinguïns.
Verder zien we nog ijsberen, zeeleeuwen, zeehonden, herten, kraanvogel, prachtige uilen en arenden, bruine beer, hippo’s, giraffen en veel klein spul. Voor Aziatische begrippen een mooi park maar haalt het niet bij ons park in Emmen.
Wel een leuke dag besteding. Op de bergketen waar wij eigenlijk op hadden moeten wandelen ligt nog veel sneeuw dus van wandelen was niet veel terecht gekomen ben ik bang.